Slova půst se používá nejen v náboženství pro asketické prostředky, které způsobují, že tělo nedostává, nač je zvyklé.
Motivem může být zdraví, očištění nebo nelpění na hmotném a přimknutí se k tomu, co člověka přesahuje (Absolutno).
Doba půstu je časem, ve kterém nepřijímáte pevnou potravu a pijete pouze vodu, nejlépe cistou přírodní vodu zbavenou všech nečistot. Pozor!! Mnozí lidé zaměňují půst za dietu. Přijímáte -li v průběhu „půstu“ minerálky, nebo nějaké šťávy, je jedno jaké, držíte dietu a ne půst!!. Rozdíl je v tom, že při půstu dochází k zpomalení a pak k zastavení činnosti žaludku. Při dietě nikoliv !! Doby půstu jsou : 1,3,7,15,21,40 dní. Tyto doby jsou stanoveny na základě znalostí zasvěcenců o proudění energie v energetických centrech lidského těla. S půstem je potřeba zacházet velmi opatrně, jelikož uvolňuje staré usazeniny koncentrovaných chemikálií v těle. Energii, kterou ušetří tělo na práci žaludku, použije ke zvýšené činnosti ledvin, jater, střev a dalších orgánů čistících tělo. V některé z těchto částí může být uložena hrudka chemikálie, (z konzervovaného jídla, z léků a pod) která se půstem uvolní, ledviny ji pak nezvládnou odfiltrovat a propustí ji do krve. Tím si pak můžete způsobit otravu celého organismu.
Tělo je potřeba takzvaně půstově rozjet, lépe řečeno nastartovat, dle následující tabulky. Pro lidi žijící v ČR je nejlepší doba začátku v lednu. Nejhorší část 40 deního půstu pak vyjde na měsíc, kdy už není velké vedro a ještě není zima.
Není – li Ti více než 21 let, ber doby půstu delší než 7 dní pouze jako informaci!!!
Hodnoty zde uvedené jsou bezpečné a nepotřebujete při nich vedení a dozor zkušené osoby. Ve Vaší mysli jistě vyvstala otázka k čemu pak půst vůbec je?
Opět upozorňuji, chcete – li cokoliv z jakéhokoliv důvodu urychlit, najděte si zkušeného vůdce!!! Začít např. rovnou s 21 denním půstem v žádném případě nedoporučuji.
Na druhou stranu nejhorší překážkou v půstu jsou nejbližší lidé. Jakmile zjistí, že se postíte, hned Vám začnou vyprávět jak je to nebezpečné a jak si tím ublížíte. Ne nadarmo se říká, že postit se je potřeba v poušti, poustevně – v dnešní době třeba na chalupě nebo chatě v horách o samotě. Je to zlatá rada!! Na „radily“ co radí jak je to škodlivé mám jednoduchou radu: Zeptejte se jestli už se někdy postili. Ve sto procentech dostanete odpověď že ne. A pak je v zápětí s klidným svědomím pošlete i s jejich radami k čertu:-)) Ten, kdo půst jednou vyzkoušel, Vám nikdy o něm neřekne křivé slovo a lehce s takovým člověkem najdete společnou řeč a upřímě Vás psychicky podpoří.
Jak začít jíst po půstu? První den pouze a jen zeleninu napařenou připravenou na páře tímto způsobem: Pokud možno nechemizovanou zeleninu (rajčata papriky lusky atd.. – dužinatou zeleninu) dát na sítko – cedník na vrch hrnce nad páru a poctivě ji sledovat. Jde o to, aby zelenina změkla ale neztratila svoji dynamickou sílu = nestala se z ní mrtvá hmota. A to se pozná podle lesku. Dokud je zelenina lesklá, znamená to, že ještě stále je v ní ‚duševní náboj‘ tedy že tělu předá jak hmotu, tak ‚přírodní energii‘. Pokud zelenina zmatovatí, stává se z ní mrtvá hmota – tělo jen zanese = požaduje po něm energii na zpracování a opět rovná se = sebere více než dodá. Takže je potřeba hledat okamžik, kdy je zelenina už měká, ale ještě lesklá. Trochu praxe rychle ukáže, kde je ten správný okamžik:-) Je to jeduché – nebojte se toho:) Tolik první bod a první den návratové stravy. Objem – jedna porce – jeden objem jedné hrsti. Malá žena malou hrst velký chlap velkou:-) Výsledkem je průjem obsahující zbytky ‚suchý‘ obsah střev. Zajímavostí je, že tento první průjem opravdu odstraní úplně poslední usazeniny ve trávicím traktu. Zbytek dne si budete moct užívat krásných pocitů z prudce nabíhající síly do svého těla. Tedy zelenina dodává sílu.
Zdroj:http://zivotni-energie.cz/pust-neni-jen-obycejna-dieta.html
Napsat komentář